top of page
  • Jovita

Pasaulio numylėtinis – japoniškasis klevas

Atnaujinta: 2022-06-18

Acer palmatum

Mums vis dar egzotiškas japoniškasis klevas (Acer palmatum ) – nuostabus ir išskirtinis botanikos pasaulio atstovas, traukiantis žvilgsnį ir keliantis nuotaiką savo originalia išvaizda visais metų laikais: pavasarį – nerealiai gaivia žaluma, o rudenį žaižaruojantis raudonomis, geltonomis, auksinėmis spalvomis ir jų atspalviais...


Iš pirmo žvilgsnio – tarytum ne visai tinkantis mūsų klimatui, bet... mano mažasis klevelis puikiai peržiemojo praėjusią šaltą ir snieguotą žiemą. Kiti du gražuoliukai puikiausiai auga vazonuose. Artėjant šalčiams, kleveliams numetus lapus, porai mėnesių vazonus įnešu į rūsį, o vasario viduryje, neiškentus (!), įsinešu į kambarį. Augalas greitai sureaguoja į kambario šilumą ir pradeda skleisti labai švelnius, tiesiog šilkinius, įmantriai karpytus, gaivaus pavasario lapelius...Taip, tai mano numylėtinis! Tai tikrai teikia džiaugsmo!


Japoniškasis klevas nebijo vėjų ir skersvėjų, mėgsta derlingą, su humusu prisotintą dirvą su šiek tiek rūgščia reakcija (pH tarp 4 ir 6). Jiems svarbi pastovi drėgmė ir pastovus laistymas (ypač jei auga vazonuose), nes augalas visiškai neatsparus sausrai (padeda mulčiavimas). Netoleruoja tiesioginių saulės spindulių, tiesiog sudega gležni lapeliai.Tada belieka medelį gelbėti ir smarkiai apgenėti (kas ir nutiko man pačią pirmą pirmojo augintinio auginimo vasarą).


9 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Susiję produktai

bottom of page