top of page
Jovita

Paprikos įtrauktos į gyvybiškai svarbių produktų dešimtuką!

Atnaujinta: 2022-06-18

Parduotuvėse paprikų yra įvairių spalvų ir skonių! Šviežias įvairiaspalves daržoves suvalgykime, o iš jų išimtas sėklas pasisėkime. Puikiausiai sudygsta ir auga ant palangės! Jau ne pirmi metai taip darau. Vasario vidurys – tinkamiausias laikas pasirūpinti būsimo rudens spalvotuoju derliumi. Taigi, kas svarbu sėjant paprikas?

  • Sėti rekomenduoju arba į atskirus indelius po 2 sėklytes arba į vieną platesnį indą ir vėliau išsodinti užaugus pirmajai tikrųjų lapelių porai. Sėklos geriausiai dygsta laikomos šiltai ir drėgnai, kai temperatūra ne žemesnė kaip +20 laipsnių šilumos.

  • Paprikos yra šilumamėgiai augalai – į nuolatinę vietą sodinkime jas pavasarį, pasibaigus šalnoms. Augimo vieta turėtų būti saulėta, apsaugota nuo vėjo. Visas šakeles žemiau žiedo reikia pašalinti.

  • Paprikos ne tik labai gražios – jos įtrauktos ir į Pasaulio sveikatos organizacijos gyvybiškai svarbių produktų dešimtuką! Vartojamos kaip prieskonis padažams, sriuboms, marinatams, mėsos patiekalams paskaninti. Iš jų galima pasigaminti pipirų miltelių.


2 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Susiję produktai

bottom of page