top of page
Jovita

Paprastas būdas sausą žemės plotelį paversti žydinčia oaze

Atnaujinta: 2022-06-18

Sausų vietų apžedinimas arba pelkynėlis

Turiu matomą ir saulėtą kiemo vietą, kuri, dėl šalia užaugusių didelių medžių tapo labai sausa ir po jais niekas nebeauga... Kol medžiai buvo maži, puikiausiai bujodavo, žydėdavo ir širdį džiugindavo mano mylimiausios levandos ir kvapniosios pinavijos. Bet vieną dieną supratau, kad su laistytuvu ryte ir vakare nebenoriu lakstyti...Reikia pokyčių. Reikia vandens! Reikia ...pelkės!


Pavasaris – idėjų įgyvendinimo metas. Taigi, į žemę buvo įkastas mini baseinėlis vandens lelijai, kvadratinė rėčkutė be jokių skylių vilkdagiams augti, du plastikiniai kibiriukai užsilikę nuo namų remonto kalijoms ir melsvėms susodinti.


Tai koks gavosi rezultatas? Atsakysiu – puikus! Vasarą drėgmė sandariuose induose puikiai laikėsi, ir kalijos, ir vilkdagiai, ir melsvės buvo labai patenkinti, net žiedais atsidėkojo. Žinoma, tokioje pelkėje/inde bet kas neaugs, reikia vandenį mylinčių augalų. Gal ir spanguolėms ateis eilė...;)


Šį pavasarį į „savo pelkes“ persikraustys arunkas, astibės, gal dar ir viendienės. Labai tiktų paparčiai... Taigi, laukia daug darbo :).


1 peržiūra0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Susiję produktai

bottom of page