top of page
Jovita

Lanksvos - kas suskaičiuos žiedus


Lanksvos – paprastos, bet ne prastos...

Tai vienas iš geriausių spalvų šou, kurį galite rasti! Suteikia sodui nuostabų patrauklumą nuo pavasario iki rudens. Pavasarį nauji ūgliai tampa sodriai raudoni, oranžiniai, kontrastuojantys su karamelės žaluma. Vasarą ir rudenį lapija subręsta iki gražaus ananasų geltonumo. O svarbiausia – nereiklios ir ištvermingos!


Pirmoji, kuri ankstyvą pavasarį jau demonstruoja išskirtinį lapų spalvingumą - tai lanksva "Goldflame". Nuo įvairių atspalvių žalios iki įvairių atspalvių raudonos, aukso ir ugnies spalvos. Kompaktiška, užauga iki 50 cm. Vasaros viduryje dar kartą primena apie save – padovanoja rausvų žiedų.


Kai labiausiai būname išsiilgę žydėjmo, balandžio gale pražįsta lanksva "Grefsheim". Apsipila baltais žiedais tarsi tik ką pasibaigusios žiemos sniego pusnis. Neįmanoma nepastebėti – tai išskirtinis akcentas! Auga apvaliu krūmu iki 1.50 m.


Artėjant vasaros viduriui prasideda lanksvų "White Carpet" ir "Shirobana" įspūdingas pasirodymas. Pirmosios šakos linksta nuo milijono baltų žvilgančių žiedų, antroji žydi ant vienos šakos dviejų spalvų žiedais vienu metu: baltais ir rožiniais. Kai vienoje vietoje auga kelios "Shirobanos" – išgaunamas spalvinis baltai rausvas efektas.


Lanksvos turi natūralią apvalią formą. Šiek tiek pagenėti/apdailinti reikėtų iškart po žydėjimo, kad paskatintumėme naujų šakelių augimą ir išlaikytume gražią krūmo formą. Kas porą metų pašalinkime seniausius ir labiausiai sumedėjusius stiebus, kad šlaikytumėme šviežią ir energingą augimą.







87 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Susiję produktai

bottom of page