top of page
Jovita

Kokios yra 3 tobulų pinavijų auginimo taisyklės?

Reikia atsiminti keletą dalykų susijusių su pinavijomis ir turėsite begalę kvapų, spalvų ir atspalvių. Geriausias laikas sodinti - ankstyvas ruduo (rugpjūčio pabaiga ir rugsėjo pradžia) ar ankstyvas pavasaris.

Toje pačioje vietoje gali augti ir penkiasdešimt metų - svarbu rasti sode tinkamą vietą.

1. Nepasodinkime per giliai

Gumbų šaknys turi būti sodinamos ne daugiau kaip 2,5 cm žemiau paviršiaus. Raudonieji pumpurai turi likti žemės paviršiuje. Jei jos pasodintos per giliai, užaugins stiprius raudonus stiebus ir šviesiai žalią minkštą lapiją, tačiau tiesiog nežydės.

Jei turite sode pinaviją ir ji nežydi, greičiausiai taip yra dėl to, kad ji buvo per giliai pasodinta arba buvo užkasta, kai stropiai mulčiavote žiemai. Tiesiog palaukite iki rudens ir tada, nepažeisdami šaknų pumpurų, persodinkite į reikiamą gylį.

2. Pasodinkime saulėtoje vietoje

Pinavija, kuri auga giliame pavėsyje, žydi nenoriai arba visai nežydi.

3. Gerai drenuota dirva

Pasodinkime pinaviją į derlingą, neužmirkusią dirvą. Jos nėra pernelyg jautrios dirvožemiui ir yra gana laimingos kreidingoje arba molingoje dirvoje, jei ji neužmirkusi. Ypač žiemą pinavijos nemėgsta "sėdėti" vandenyje.

Apskritai pinavijos atsparios kenkėjams ir ligomis, o įsitvirtinusioms reikia mažai priežiūros ir dėmesio. Dauguma jų bus apie 80-90 cm aukščio ir apie 60-80 cm pločio. Žiemą lapai nunyksta, o pavasarį sulapoja, kad džiugintų jus dar vieną sezoną (tai netaikoma sumedėjusioms pinvijoms, kurių sumedėję stiebai išlieka visus metus).Tiesą sakant, stirnos ir kiškiai taip pat palieka jas ramybėje, todėl jie idealiai tinka kaimo sodams. Pinavijoms subręsti reikia laiko, todėl turime būti kantrūs. Bet verta.





29 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Susiję produktai

bottom of page