top of page
  • Jovita

Kamelija skelbia žiemos pabaigą

Atnaujinta: 03-17



Tai tikra rytietiška egzotika! Kamelija skelbia žiemos pabaigą!

Lietuvoje Kamelijas (Camellia japonica) auginkime vazonuose. Mėgsta šiek tiek rūgščią dirvą, tik reikia gero drenažo ir neperlaistyti. Nuo pavasario iki vėlyvo rudens augalas puikiai jaučiasi sode daliniame pavėsyje, apsaugotoje nuo vėjų ir skersvėjų vietoje. Jam užtenka rytinės ar vakarinės saulės.

Rudens pradžioje (!!!) Kamelija susikrauna žiedinius pumpurus ir pradeda ruoštis žiemos miegui. Taip,  ji žiemoja su neišsiskleidusiais žiedpumpuriais ir žaliais lapais!

Su atėjusia žiema, kai Lietuvoje oro temperatūra pradeda ženkliai kristi, pasimato, kad Kamelija turi savo specifiką: jos žiemojimo temperatūra turi būti apie 0 laipsnių (nuo -6 C iki +10 C).  Pernai Kameliją žiemai įsinešiau į kambarį - per dvi savaites numetė visus žiedinius pumpurus... buvo aiškiai per šilta... ir taip lauktų žiedų neišvydau.

Šiais metais Kamelijos išsigelbėjimu tapo šviesi ir nešildoma veranda Mamos namuose. Verandoje žiemojo gruodį, sausį, vasarį. Žiema augalui pasibaigė vasario 29 dieną su pirmu išsiskleidusiu rožinės spalvos žiedu! O pumpurų turi susikrovusi daug! Idomu, kiek laiko ji žydės?

Taigi, svarbiausia Kamelijai surasti tinkamą vietą žiemojimui, o visa kita - legendos...

Tai štai kokie spalvoti žiemos nuotykiai...Jau dairinėjuosi dar vienos...

39 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Susiję produktai

bottom of page