top of page
  • Jovita

Kaip padaryti, kad hortenzijos būtų mėlynos?

Atnaujinta: 2022-08-27

1. Pasirinkime tinkamą hortenzijos rūšį

Keisti spalvą gali tik didžialapės hortenzijos (Hydrangea macrophylla) žiedai. Kiti tipai, pavyzdžiui, ąžuolalapės hortenzijos arba šviesiosios hortenzijos žydi tik baltais arba kreminės spalvos žiedais. Šie augalai yra tokie pat gražūs, tačiau jei jūsų tikslas yra mėlynos hortenzijos, sodinkite veisles, kurios gali įgauti norimą atspalvį. Išskirtinai tinka žydinčios švelniai rausvais žiedais. Balta didžialapė hortenzija spalvos nekeičia.

2. Išmatuokite/sureguliuokite dirvožemio pH

Mėlyniems žiedams hortenzijas reikia auginti rūgščioje dirvoje, kurios pH yra 5,5 ar mažesnis. Rožiniams žiedams augalams reikia neutralių ar šarminių dirvožemių (pH 6,5 ir daugiau). Jei žydi purpurinė spalva (arba mėlynų ir rausvų žiedų mišinys ant to paties augalo), dirvožemio rūgštingumas per mažas.

Dauguma sodo dirvožemių yra neutralūs, todėl turėsite padidinti rūgštingumą. Lengviausias būdas parūgštinti dirvą yra aliuminio sulfatas (1 v.š./1 litrui vandens), kurio galima rasti beveik bet kuriame sodo centre.

Ankstyvą pavasarį pradėkite laistykite dirvą aplink hortenzijas, kai tik augalas praėjus šalnoms pradės augti. Kai įprastai tręšiate hortenzijas, įpilkite rūgštinančių dirvožemio priedų į viršutinį dirvožemio sluoksnį aplink šaknų zoną. Be to, jei pradedate nuo šarminės ar neutralios dirvos ir stengiatės ją rūgštinti, atminkite, kad jūsų hortenzijos per naktį staiga netampa mėlyna. Tikriausiai prireiks daug kartų, kad jūsų dirvožemis taptų pakankamai rūgštus, o jei jūsų hortenzijos jau pražydo rausvai, mėlyną spalvą galite pamatyti tik kitais metais.

Arba anksti pavasarį, atneštą iš žiemojimo, hortenziją sodinkite į rūgščią žemę vazone. Aliuminio sulfatu laistykite bent 1 kartą per savaitę iki kol pasimatys sukrauti žiedynai.Tai užtrunka iki 2 mėnesių.

3. Nepamirškime tręšti, hortenzijos mėgsta trąšią dirvą.


Rūpestis, darbas ir sugaištas laikas atsiperka mėlynu grožiu! Linkiu Jums kūrybinio įkvėpimo!






988 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Susiję produktai

bottom of page