top of page
  • Jovita

Kad didžialapės hortenzijos pražįstų Motinos dienai

Atnaujinta: 2022-06-30

Hydrangea macrophylla

Šiandien saulėta ir snieguota sausio 25 - oji diena. Lauke - švelnus atlydys, todėl lendu į rūsį aplankyti savo mylimų didžialapių hortenzijų. Jos žiemoja vazonuose kartu su bulvėmis (puiki kompanija!). Laikas pažiūrėti ar netrūksta vazonuose drėgmės, ar nebringsta/nesprogsta pumpurai. Didžialapių hortenzijų "žiemos miego" laikotarpis yra trumpas - 2-2,5 mėnesio. Maniškės "žiemoja" tamsoje, todėl labai svarbu nepražiopsoti laiko, kai prasideda augalų vegetacija ir pradeda skleistis lapeliai. Tamsoje jie tiesiog žūva.


Po poros savaičių, apie vasario 10 dieną, kelis vazonus su augalais nutariau įsinešti į kambarį. Iš pradžių, bent savaitę laikysiu šiltai, bet tamsokai. Truputėlį vasarodrungniu vandeniu palaistysiu, apipurkšiu šakas. Tegu apsipranta.Tada - į šviesą. Po dviejų trijų savaičių jau matysis gyvos ir negyvos šakos - apgenėsiu.


Didžialapės hortenzijos žiedus sukrauna ir pražysta panašiai per 3 mėnesius. Tai reiškia, kad Gegužės pradžioje, t. y. Motinos dienai turėsiu žydintį krūmą! Jas tiesiog dievina mano abi mamos...Vyresnioji karta hortenzijas vadina įspūdingai - "Gyvenimu"..."Rūžavu gyvenimu"...norėčiau tokio ir aš...



26 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Susiję produktai

bottom of page