top of page
  • Jovita

Didžialapės hortenzijos priežiūra ir auginimas

Atnaujinta: 2023-12-30

Hydrangea Macrophylla

Auginant grunte, kad hortenzija neiššaltų ir žydėtų svarbu:

  1. Palikti visas krūmelio šakas negenėtas (išgenėti TIK sudžiuvusias šakas ). Žydi ant antramečių stiebų viršūnių.

  2. Šaknis užpilti durpėmis ar mulču. Žiemai hortenzijų šakas aprišti agro plėvele (tik ne celofanais!).Hortenzija krauna žiedus tik ant antramečių šakų.

  3. Mėgsta rūgščią/parūgštintą derlingą dirvą. Yra specialios trąšos.

Auginant vazone ar konteineryje

Vazonai turi būti su didelėmis drenažo skylėmis, o ant dugno - sluoksnis drenažinių akmenėlių, kad vanduo geriau nutekėtų. Hortenzijas reikia dažnai ir gausiai laistyti minkštu vandeniu. Tarp laistymų substrato paviršius turi šiek tiek pradžiūti. Galima rudenį iš vazono sodinti į dirvą ir pridengti.


Augimo periodu tręšti reikia kartą per savaitę. Tręšti baikite iki rugpjūčio vidurio, kad hortenzija spėtų pasiruošti žiemai, sumedėtų ūgliai.


Vazonuose auginamos didžialapės hortenzijos lapkričio mėnesį (iki didesnių šalnų, kartais net iki gruodžio, kuo vėliau!!!) pernešamos į vėsų rūsį. Didžialapė hortenzija "miega" tik apie du mėnesius, po to pradeda sprogti pumpurai. Jos saikingai laistomos, kad neperdžiūtų. Palikti reikia visas krūmelio šakas negenėtas. Vasarį/kovą jas vėl galima pastatyti kambaryje prie lango, o gegužės mėn. - balkone, terasoje arba sodinti lauke.






2 821 peržiūra0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Susiję produktai

bottom of page