top of page
Jovita

Bijūnas ir filodendras - 2024-ųjų metų žvaigždės


Bijūnas yra 2024-ųjų metų skintas žiedas, o filodendras – 2024-ųjų metų kambarinis augalas. Abu nepaprastai gražūs, todėl toks pasirinkimas nestebina.

 Bijūnas pasirinktas todėl, kad simbolizuoja meilę ir augimą. Žiedai su savo ryškiais ir subtiliais žiedlapiais yra puikus gestas romantiškoms ir šventinėms progoms, o filodendras su savo įspūdingu žalumu, įkvepia augalų mylėtojus įnešti į namus gamtą ir dekorą. Bijūnas ir filodendras - 2024 metų žvaigždės!

Puikus bijūnų žiedai tokie kvapą gniaužiantys, kad nesinori puokštėje turėti kitų žiedų. Iš esmės, puokštes nepaprastai lengva formuoti! Galimi įvairūs rožinės, baltos, raudonos ir violetinės spalvos atspalviai,  jie tarytum visa spalvų ir atspalvių paletė. Kad puokštė ilgiau stovėtų vazoje, kai gėles nuskynėte ar nusipirkote (bet dar prieš merkiant jas į vazą), nupjaukite stiebus maždaug 1-2 cm. įstrižai ir pašalinkite visus lapus nuo stiebo, kurie liesis su vandeniu.

Raudonas bijūnas - Rytų kultūrose raudona spalva simbolizuoja sėkmę, laimę, džiaugsmą, gyvybingumą ir grožį ir yra siejama su imperatoriumi. Raudona bijūno žiedo spalva reiškia prestižiškiausią vietą žiedų spalvų hierarchijoje. Raudona skirta tiems, kurie pakilo į viršų ir pasiekė galios bei valdžios pozicijas. Todėl raudonų bijūnų puokštė yra nuostabi dovana kiekvienam, kuriam norite palinkėti laimės ar sėkmės.

Baltas bijūnas simbolizuoja drovumą ir atsiprašymą. Jei padarėte ką nors ne taip ir norite pasitaisyti, baltųjų bijūnų puokštė gali padėti jums perduoti šią žinią. Apskritai baltos gėlės yra grynumo ir nekaltumo simboliai, todėl jos populiarios tiek vestuvėse, tiek laidotuvėse.

Geltonas bijūnas simbolizuoja saulę ir laimę. Tai džiaugsmo ir sėkmės ženklas.

 

Filodendras - dėl savo širdies formos lapų dabar yra itin populiarus kambarinis augalas. Filodendrą gana lengva prižiūrėti, o tai paaiškina jo populiarumą. Be to, nesvarbu, kurią veislę pasirinksite, jis suteiks gyvybingumo ir žalumos bet kuriai erdvei. Yra šimtai filodendrų rūšių, jei kada nors pastebėsite "Rožinę princesę", įsigykite ją kuo greičiau - jis retas.

Nepriklausomai nuo rūšies, filodendrų priežiūros reikalavimai yra gana minimalūs. Apskritai jie mėgsta šiek tiek saulės, bet ne per daug, o tai puiku, jei kambarys nėra labai šviesus. Netiesioginė šviesa iš tikrųjų jam yra mėgstamesnė! Augalas gerai išlaiko drėgmę, todėl gali prireikti drėkintuvo.

Nuotraukoje - mano namų filodendras „Imperial Green“, kuris buvo nupirktas prekybos centre šaltos, koroninės žiemos viduryje, jau nukainuotas ir liūdnokas... bet augalas atsidėkojo neįtikėtinai...auginkite drąsiai!

32 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Susiję produktai

bottom of page