top of page
  • Jovita

3 paprastos sąlygos sulaukti įspūdingo orchidėjų žydėjmo

Atnaujinta: 2022-06-18

Receptas


Gavau iš p. Ingridos klausimą:

"Sveiki. Dar kartą užėjau į jūsų puslapį ir pamačiau nuostabią orchidėją cimbidis su žiedais. Aš taip pat namuose turiu šią orchidėją. Bet ji man žydėjo tik parnešta iš parduotuvės. Pas mane jau keli metai ir nežydi, net nebando krauti žiedų. Gal galėtumėte pasidalinti patirtimi, ką tokio ypatingo mėgsta šios orchidėjos. Dėkoju."

Taigi atsakymas apie cimbidį:


Šiandien maniškė vėl apsipylusi žiedais...siunčiu tik ką padarytą nuotrauką...Paprastai apdovanoju skintais žiedais savo varduvininkus, ar šiaip bėgdama į svečius .O dabar ta Korona...tenka grožėtis man pačiai...


Manau, kad didžioji žydėjimo paslapis - temperatūrų skirtumai/svyravimai dieną ir naktį kaip ir visų orchidėjų. Iškart po šalnų, gegužės pradžioje išnešu savo cimbidžius į sodą ir apgyvendinu po senąja obelimi. Jie ten gauna gryno oro, saulės, lietaus, trąšų ir temperatūrų skirtumo dieną ir naktį, Tai vasarą augalo lapai įgauna net auksinį atspalvį (dabar kambaryje to nebėra - tiesiog žali). Rudenėjant tas temperatūrų skirtumas dar labiau ryškėja (naktys šaltėja ). Įsinešu į kambarį rugsėjo pačioje pabaigoje ar spalio pradžioje. Kambaryje gi temperatūra dieną ir naktį vienoda (20 laipsnių). Ir dar - per vasarą stengiuosi bent kas dvi savaites patręšti, nes tiesiog matosi kaip augalas pradeda "gyventi". Ir laistymas sode paprastesnis - "iš šlangos"(o drėgmę orchidėjos mėgsta!).


Taigi, manau, kad cimbidžiui reikia:

  • nuo vasaros pradžios skirtingų temperatūrų dieną ir naktį (ne žemiau + 5 laipsnių),

  • sočiai trąšų, ir vandens "iš viršaus":)

Ar bent kartelį jau persodinote savo orchidėją? Ar išleidžiate cimbidį "atostogų"? Ar pasirūpinate paros temperatūrų skirtumu? Pavasaris jau ne už kalnų...:)




3 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Susiję produktai

bottom of page